Tips bij opblaas boot kopen

Wil jij op de valreep van het seizoen nog een opblaas boot kopen en weet je niet zo goed wat je moet kiezen? Er zijn van allerlei modellen beschikbaar en de kwaliteit kan behoorlijk uiteenlopen. Daarnaast zijn er modellen voor 1 persoon of meerdere personen. En dan heb je nog allerlei hippe designs waar je uit kunt kiezen. In dit artikel hebben we alles op een rijtje gezet wat je moet weten als je een opblaasbaar bootje wilt kopen. Zo helpen we jou om de juiste keuze te maken en het model van je dromen te kiezen. Lees snel verder.

Bepaal aantal personen

Een opblaas boot is er in verschillende maten. Je kunt kiezen voor een eenpersoons model of gaan voor 2 personen of meer. Hoe groter de boot, hoe hoger de belasting. Dat zie je terug in de prijs. Ben je veel met je gezin of vrienden op het water te vinden? Kies dan voor een model waar je met meerdere personen in past. Ga ja vaak alleen of met nog iemand anders dan is een kleiner model voldoende. Als je dan met een grotere groep wilt gaan kun je ook een model voor meer personen huren. Het is wat je zelf het fijnste vindt. 

Doel gebruik opblaas boot

De volgende vraag om over na te denken is waar je de opblaas boot voor gaat gebruiken. Ga je af en toe een rondje peddelen dan heb je aan een simpel model genoeg. Wil je elke week het water op, kies dan voor een model dat stevig is en waarvan je weet dat het jaren meegaat. Verder is het handig om na te denken op welke wateren je gaat varen. Als je vooral op je gemak op rustig water vaart dan heb je geen heel stevig model nodig. Ga je meer op wat wilder water varen met obstakels erin dan is een stevig model een vereiste. Zonder dat heb je zo een gat in het materiaal en dan is het gedaan met de vaarpret.

Kwaliteit boot

Een opblaas boot kun je krijgen in allerlei kwaliteiten. Een boot die je een keer meeneemt op vakantie om een paar dagen op zee een beetje te dobberen kan van een andere kwaliteit zijn dan een boot waarmee je elke week het water op gaat. Kijk goed naar de kwaliteit van de boot voordat je een keuze maakt en ga voor de beste kwaliteit binnen je prijsklasse. Zo voorkom je teleurstellingen en geef je jezelf veel plezier op het water.

Bergruimte opblaas boot

Als je klaar bent met varen is het goed om de opblaas boot veilig op te bergen. Dat hoeft niet na elke vaart, maar wel als je een tijdje niet het water op gaat. Maak altijd de boot goed schoon en droog voordat je hem opbergt en na elke keer varen. En leg hem op een schone droge plek waar er geen druk op ligt. Zo hou je je vaarmaatje in topconditie en zorg je voor een lange levensduur en optimaal vaarplezier. Heb je nog vragen? Dan direct contact op met de experts van Summertoys.

Houd je ook van zeilen, surfen of jetskiën? Lees deze tips!

Het beoefenen van een watersport zoals zeilen is een van de gaafste manieren om je lekker uit te leven, midden in de natuur. Er zijn tal van soorten watersporten, die elk hun eigen charme en aantrekkelijke kanten hebben. Denk aan zeilen, racen met een jetski of speedboot, triatlon, surfen, waterskiën of zwemmen en nog veel meer varianten. Maar welke watersport jouw hart ook heeft veroverd, het is wel belangrijk dat je er als watersporter voor zorgt dat je de juiste sportkleding, accessoires en benodigdheden hebt om jouw sport veilig en zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren.

Onze vijf handige tips en adviezen helpen je om snel te beslissen of jij alles compleet hebt om lekker te gaan watersporten.

Koop comfortabele en goed passende watersportkleding

Goede zwemkleding is belangrijk als je aan watersporten als surfen, waterskiën, zwemmen of triatlon doet. Zorg ervoor dat je tijdens dit soort watersporten sowieso een wetsuit aan hebt. Kies je voor echte kwaliteit, zoals ion wetsuits, dan profiteer je optimaal van de vele voordelen die wetsuits te bieden hebben. In de eerste plaats helpen ion wetsuits bij het drijven. Doordat het pak helpt om beter te drijven, lig je hoger in het water, wat een behoorlijke hoeveelheid energie bespaart. Hierdoor kun je het zwemmen, surfen of waterskiën langer volhouden en al snel tien of meer seconden tijdwinst pakken per kilometer zwemmen. Naast meer drijfvermogen hebben ion wetsuits als meerwaarde dat ze het lichaam goed op temperatuur houden. Hierdoor kun je met ion wetsuits ook als het water slechts 15 of 16 graden is, gaan watersporten.

Verdiep je in de vaarregels

Wanneer je waterskiet, zeilt of een motorboot hebt, is het verstandig om een goede kennis te hebben van de regels die op het water gelden. Je moet weten hoe hard je mag varen, wie er voorrang heeft en wat de regels zijn bij het passeren van tegenliggers.

Bespaar op de stookkosten als je een motorboot hebt

Heb je een motorboot, denk dan ook aan het milieu en je eigen portemonnee. Dat betekent: slim varen door te besparen op de stookkosten. Trom de boot bijvoorbeeld goed af en maak ook de onderzijde van de boot geregeld goed schoon. Door niet meteen vol het gas open te zetten, maar de motorboot geleidelijk op toeren te laten komen, kun je ook brandstof besparen. Efficiënt is ten slotte ook om het olieverbruik, de filters, impeller, bilgepomp en de propeller regelmatig te controleren op kwaliteit.

 

 

Boot huren tijdens evenementen Amsterdam

In Amsterdam worden er regelmatig op het water culturele evenementen georganiseerd, waar iedereen met een eigen boot naar toe mag varen. Super gaaf natuurlijk, om vanuit je eigen bootje van een concert kan genieten. Voor sommige events geldt een speciaal bootbeleid en soms wordt er een vaste route bepaald. Houd er rekening mee dat de grachten tijdens de events drukker zijn dan normaal. Als je geen eigen boot hebt, wees dan op tijd met het reserveren van een sloep. Rond deze data zijn alle bootverhuur bedrijven namelijk ver van tevoren volgeboekt. Bij Canal motorboats kan je voordelig en gemakkelijk online je eigen boot reserveren.

Koningsdag – 27 april

Op 27 april is het Koningsdag! De leukste dag van het jaar om met een boot het water op te gaan. De grachten zijn dan ook gevuld met in oranje geklede feestgangers en overal is er muziek te horen. Houd er rekening mee dat de vaartijd zal toenemen en dat er van te voren een speciale vaarroute is uitgestippeld.

Canal parade – augustus

De Canal parade tijdens de Amsterdam gay pride is na Koningsdag de drukste dag van het jaar. De Canal parade wordt meestal gehouden op de eerste zaterdag van augustus. Ieder jaar komen er honderdduizenden bezoekers op dit evenement af. Tijdens de parade kan je met je bootje aanmeren en de botenparade van dichtbij meemaken. Daarnaast is er een vaste route uitgestippeld.

Concert op de Amstel – 5 mei

Elk jaar wordt er op de Amstel een groot concert gegeven ter ere van bevrijdingsdag. Deze kan je per boot bijwonen. Houd er rekening mee dat het op de Amstel erg druk kan zijn.

Grachten festival – augustus

Elk jaar wordt er in augustus het grachten festival gehouden. Het evenement duurt zo’n 9 dagen en er vinden dagelijks concerten plaats op het water. Je kan er zelf met je eigen boot heen varen en de concerten bijwonen.

Prinsengracht concert – augustus

Dit evenement wordt ieder jaar georganiseerd in de grachten van Amsterdam. Je kan het concert bijwonen per sloep. Meld je op tijd aan voor het Prinsegracht concert en hopelijk word je ingeloot.

Intocht van sinterklaas – November

Tijdens de intocht van Sinterklaas kan je meevaren met de stoomboot die uit Spanje is overgekomen. Er gelden wel een aantal andere regels. Zo mag je niet tussen de sinterklaasboot en politieboten invaren.

SAIL Amsterdam – augustus (om de vijf jaar)

Dit evenement vind niet jaarlijks plaats, maar wordt iedere vijf jaar in augustus gehouden. Tijdens het evenement zal er een gigantische vloot aan monumentale zeilschepen door Amsterdam varen. Het is toegestaan om zelf ook tussen de boten heen te varen.