Tips bij opblaas boot kopen

Wil jij op de valreep van het seizoen nog een opblaas boot kopen en weet je niet zo goed wat je moet kiezen? Er zijn van allerlei modellen beschikbaar en de kwaliteit kan behoorlijk uiteenlopen. Daarnaast zijn er modellen voor 1 persoon of meerdere personen. En dan heb je nog allerlei hippe designs waar je uit kunt kiezen. In dit artikel hebben we alles op een rijtje gezet wat je moet weten als je een opblaasbaar bootje wilt kopen. Zo helpen we jou om de juiste keuze te maken en het model van je dromen te kiezen. Lees snel verder.

Bepaal aantal personen

Een opblaas boot is er in verschillende maten. Je kunt kiezen voor een eenpersoons model of gaan voor 2 personen of meer. Hoe groter de boot, hoe hoger de belasting. Dat zie je terug in de prijs. Ben je veel met je gezin of vrienden op het water te vinden? Kies dan voor een model waar je met meerdere personen in past. Ga ja vaak alleen of met nog iemand anders dan is een kleiner model voldoende. Als je dan met een grotere groep wilt gaan kun je ook een model voor meer personen huren. Het is wat je zelf het fijnste vindt. 

Doel gebruik opblaas boot

De volgende vraag om over na te denken is waar je de opblaas boot voor gaat gebruiken. Ga je af en toe een rondje peddelen dan heb je aan een simpel model genoeg. Wil je elke week het water op, kies dan voor een model dat stevig is en waarvan je weet dat het jaren meegaat. Verder is het handig om na te denken op welke wateren je gaat varen. Als je vooral op je gemak op rustig water vaart dan heb je geen heel stevig model nodig. Ga je meer op wat wilder water varen met obstakels erin dan is een stevig model een vereiste. Zonder dat heb je zo een gat in het materiaal en dan is het gedaan met de vaarpret.

Kwaliteit boot

Een opblaas boot kun je krijgen in allerlei kwaliteiten. Een boot die je een keer meeneemt op vakantie om een paar dagen op zee een beetje te dobberen kan van een andere kwaliteit zijn dan een boot waarmee je elke week het water op gaat. Kijk goed naar de kwaliteit van de boot voordat je een keuze maakt en ga voor de beste kwaliteit binnen je prijsklasse. Zo voorkom je teleurstellingen en geef je jezelf veel plezier op het water.

Bergruimte opblaas boot

Als je klaar bent met varen is het goed om de opblaas boot veilig op te bergen. Dat hoeft niet na elke vaart, maar wel als je een tijdje niet het water op gaat. Maak altijd de boot goed schoon en droog voordat je hem opbergt en na elke keer varen. En leg hem op een schone droge plek waar er geen druk op ligt. Zo hou je je vaarmaatje in topconditie en zorg je voor een lange levensduur en optimaal vaarplezier. Heb je nog vragen? Dan direct contact op met de experts van Summertoys.