Boot huren tijdens evenementen Amsterdam

In Amsterdam worden er regelmatig op het water culturele evenementen georganiseerd, waar iedereen met een eigen boot naar toe mag varen. Super gaaf natuurlijk, om vanuit je eigen bootje van een concert kan genieten. Voor sommige events geldt een speciaal bootbeleid en soms wordt er een vaste route bepaald. Houd er rekening mee dat de grachten tijdens de events drukker zijn dan normaal. Als je geen eigen boot hebt, wees dan op tijd met het reserveren van een sloep. Rond deze data zijn alle bootverhuur bedrijven namelijk ver van tevoren volgeboekt. Bij Canal motorboats kan je voordelig en gemakkelijk online je eigen boot reserveren.

Koningsdag – 27 april

Op 27 april is het Koningsdag! De leukste dag van het jaar om met een boot het water op te gaan. De grachten zijn dan ook gevuld met in oranje geklede feestgangers en overal is er muziek te horen. Houd er rekening mee dat de vaartijd zal toenemen en dat er van te voren een speciale vaarroute is uitgestippeld.

Canal parade – augustus

De Canal parade tijdens de Amsterdam gay pride is na Koningsdag de drukste dag van het jaar. De Canal parade wordt meestal gehouden op de eerste zaterdag van augustus. Ieder jaar komen er honderdduizenden bezoekers op dit evenement af. Tijdens de parade kan je met je bootje aanmeren en de botenparade van dichtbij meemaken. Daarnaast is er een vaste route uitgestippeld.

Concert op de Amstel – 5 mei

Elk jaar wordt er op de Amstel een groot concert gegeven ter ere van bevrijdingsdag. Deze kan je per boot bijwonen. Houd er rekening mee dat het op de Amstel erg druk kan zijn.

Grachten festival – augustus

Elk jaar wordt er in augustus het grachten festival gehouden. Het evenement duurt zo’n 9 dagen en er vinden dagelijks concerten plaats op het water. Je kan er zelf met je eigen boot heen varen en de concerten bijwonen.

Prinsengracht concert – augustus

Dit evenement wordt ieder jaar georganiseerd in de grachten van Amsterdam. Je kan het concert bijwonen per sloep. Meld je op tijd aan voor het Prinsegracht concert en hopelijk word je ingeloot.

Intocht van sinterklaas – November

Tijdens de intocht van Sinterklaas kan je meevaren met de stoomboot die uit Spanje is overgekomen. Er gelden wel een aantal andere regels. Zo mag je niet tussen de sinterklaasboot en politieboten invaren.

SAIL Amsterdam – augustus (om de vijf jaar)

Dit evenement vind niet jaarlijks plaats, maar wordt iedere vijf jaar in augustus gehouden. Tijdens het evenement zal er een gigantische vloot aan monumentale zeilschepen door Amsterdam varen. Het is toegestaan om zelf ook tussen de boten heen te varen.